Hrvatska
StoryEditor

Naoružajte se strpljenjem i počistite koliko možete

14. Siječanj 2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je apelirao na sugrađane da se pridržavaju odluke o komunalnom redu i da očiste snijeg ispred svojih ulaza i zgrada, s obzirom da obilan snijeg koji od jučer pada bez prestanka te da pokažu solidarnost tijekom vremenskih nepogoda.

- S obzirom na obilan snijeg koji od jučer pada gotovo bez prestanka molim vas i pozivam da se u okviru svojih mogućnosti, ali i u skladu s obavezama koje proizlaze iz odluke o komunalnom redu, uključite u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim prometnicama - poručio je Bandić sugrađanima ispred svoje zgrade u Bužanovoj ulici gdje je, zajedno sa svojim susjedima, čistio snijeg ispred ulaza i s nogostupa kako bi i svojim osobnim primjerom pokazao da poštuje tu odluku.

Bandić je podsjetio kako je, na temelju odluke o komunalnom redu, Grad Zagreb obavezan ukloniti snijeg i led sa svih javnih površina što se upravo i čini prema prioritetima rada nadležnih službi, a prvenstveno Zimske službe.

Jednako tako, dodao je, građani su dužni ukloniti snijeg i led na pločnicima uz svoje zgrade, baš kao i korisnici poslovnih prostora, kioska, prodavaonica.

Zagrebački gradončelnik je zamolio sugrađane da svatko ispred svog ulaza počisti onoliko koliko može. ‘Pokažimo solidarnost s onima koji ne mogu i sve počistimo. Bez panike i velikih stresova‘, dodao je Bandić.

U izjavi medijima, Bandić je napomenuo da, prema prognozama, padaline mogu trajati i sljedećih dana, pa se na to treba pripremiti i tome prilagoditi.  - Naoružajmo se strpljenjem i dobrom voljom, svojim primjerom pokažimo solidarnost i brigu za slabije. Pomognimo drugima, susjedima koji su možda bolesni ili nemoćni - poručio je. Zagrebački gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će svi zajedno pridonijeti da grad i u snježnim uvjetima funkcionira normalno, naravno, primjereno vremenskim okolnostima.

26. travanj 2024 21:17