Hrvatska
StoryEditor

‘Napravit ćemo sve da HTZ čim prije dobije novu upravu‘

17. Ožujak 2014.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Poreču izjavio kako je smjena direktorice Glavnog ureda Hrvatska turističke zajednice Meri Matešić bila poslovna odluka te da će se učiniti sve da HTZ čim prije dobije novog čelnika.

- Meni je žao, mislio sam da se neće morati pokrenuti takve procedure. To je jedna čista poslovna odluka", rekao je Lorencin komentirajući još jednom, na zahtjev novinara, smjenu direktorice Glavnog ureda HTZ-a.

- Smatram da smo u ovom slučaju preuzeli odgovornost s obzirom da turistički sektor i turizam uopće imaju iznimno veliki potencijal. Stoga ne smijemo gubiti vrijeme već taj potencijal trebamo što žurnije iskoristiti - kazao je Lorencin dodavši kako je upravo HTZ u tome, kako je rekao, ‘ključna figura i značajan kotačić‘.

- Upravo iz tog razloga napravit ćemo sve da HTZ čim prije dobije novu upravu, o čemu smo i jutros raspravljali i poduzeli neke korake. Ponavljam, to je poslovna odluka putem kojem sam preuzeo odgovornost jer želimo što brže i dinamičnije raditi i razvijati turizam - istaknuo je.

Lorencin nije htio govoriti o tome u čemu se nije slagao s bivšom direktoricom HTZ-a dodavši kako je ‘o tome do sada bilo dosta diskusije i polemike te kako ne želi ponovno ulaziti u te detalje‘.

Potvrdio je kako se jutros sastao s pomoćnicima direktora HTZ-a, a kao svrha tog sastanka naveo je provođenje i operacionalizaciju odluka koje je Turističko vijeće HTZ-a donijelo u petak. Osim toga, dodao je, dogovorene su iduće mjere te su otklonjene sve nedoumice oko podjeli zadataka kako bi rad HTZ-a mogao nesmetano odvijati.

20. travanj 2024 12:06