Hrvatska
StoryEditor

Naš je službenik neovlašteno pristao na sklapanje predstečajne nagodbe Sinovčićevog Voxa

04. Prosinac 2014.

Ministarstvo financija nije, tvrde u Ministarstvu, glasalo za predstečajnu nagodbu zadarske tvrtki Vox zbog koje je Reno Sinovčić završio u Remetincu. Reporter Andrija Jarak u jednim od svojih javljanja, izvještavajući o slučaju Rene Sinovčića, kazao je kako nije jasno kako je moguće da je tadašnji pomoćnik, a danas Ministar financija Boris Lalovac, potpisao predstečajnu nagodbu tvrtke Vox, a zbog te iste nagodbe sada je Sinovčić u Remetincu.

Oglasilo se i Ministarstvo tvrdeći kako Lalovac nije lagao, odnosno da Ministarstvo nije glasalo za sada spornu predstečajnu nagodbu.

"Iz Rješenja o ovlaštenju službenika Ministarstva financija - Porezne uprave za sudjelovanje i glasanje u postupku predstečajne nagodbe vidljivo je da će se pred Financijskom agencijom glasati protiv prihvaćanja plana financijskog restrukturiranja", stoji u priopćenju.

No, iako Ministarstvo negira medijske navode, apsolutno je apsurdna situacija da ipak je glasalo za nagodbu, što i sami priznaju.

"Zapisnikom o održanom ročištu radi sklapanja predstečajne nagodbe utvrđeno je da je zakonski zastupnik Ministarstva financija - Porezne uprave Područnog ureda Zadar kao vjerovnik pristao na sklapanje predstečajne nagodbe. Želimo naglasiti i da je Ministarstvo financija - Porezna uprava na navedeno rješenje o sklopljenoj nagodbi pred Trgovačkim sudom u Zadru u zakonskom roku podnijela žalbu Visokom trgovačkom sudu", stoji u priopćenju.

Ističe se kako je protiv službenika Porezne uprave koji je neovlašteno pristao na sklapanje predstečajne nagodbe Služba za naknadnu kontrolu Porezne uprave pravovremeno pokrenula internu istragu te je postupila sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Također, cjelokupna dokumentacija dostavljena je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, zaključuje se u priopćenju.

23. travanj 2024 12:41