Hrvatska
StoryEditor

Natječaj za EU projekte u ICT-u vrijedan 22,8 milijuna kuna

12. Listopad 2015.

Ministarstvo poduzetništva i obrta održalo je u ponedjeljak prvu informativnu radionicu za novi natječaj iz EU fondova namijenjen ulaganju u ICT, vrijedan 22,8 milijuna kuna.

Cilj je pomoći pri rješavanju identificiranih slabosti vezanih uz nedostatnu primjenu rješenja informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) u poslovnim procesima u malim i srednjim poduzećima, i to s brdsko-planinskih te otočnih područja.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem privremenog poziva na dostavu projektnih prijava, otvorenog do 15. siječnja 2016. godine.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ističe kako je cilj pomoći tvrtkama u područjima koja su slabije razvijena, kako bi bile produktivnije i povećale svoju konkurentnost.

Važno je da se tvrtke ravnomjerno razvijaju u cijeloj Hrvatskoj, čemu će pridonijeti i ovaj natječaja, rekao je.  

"Iznos od 22,8 milijuna kuna će dobro doći tvrtkama da unaprijede svoju konkurentnost i budu uspješnije", kazao je Maras, dodajući kako se iznos pojedinačnih potpora kreće od 100 tisuća kuna do 1,5 milijuna kuna.

Maras očekuje da će pravo na bespovratnu potporu u okviru ovog natječaja ostvariti 40 do 50 projekata.

Podsjetio je i da je prije šest mjeseci već bio otvoren sličan natječaj, na kojem je potporu dobilo 70-ak tvrtki.

Ministar poduzetništva je naglasio da su male i srednje tvrtke bile nagovještaj gospodarskog oporavka u Hrvatskoj, a do kraja godine bit će još natječaja kojima će ih Ministarstvo i dalje poticati. 

Tako je već za srijedu, u sklopu Dana turizma, najavio predstavljanje natječaja namijenjenog tvrtkama iz turističkog sektora, vrijednog 300 milijuna kuna. 

19. travanj 2024 08:09