Hrvatska
StoryEditor

Ne povlačite nas po medijima, nismo sklapali fiktivne ugovore

21. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Zbog, kako kažu, intenzivnog medijskog isticanja Zagorje-Tehnobetona u paketu s drugim građevinskim tvrtkama vezano uz slučaj HAC, danas su se i službeno oglasili iz ove tvrtke.

Zagorje-Tehnobeton d.d. na zahtjev kriminalističke policije MUP Varaždin predao je dokumentaciju o poslovanju samo sa jednom konzultantskom tvrtkom koja se, ističu, ne spominje u medijima, a vezano uz najnoviju aferu u HAC-u.

- Dapače, na projektima južne dionice autoceste, na kojima smo između ostalih projekata imali poslovni odnos s HAC-om, a u okviru promjene projektnog rješenja kojim smo uštedjeli HAC-u 6,6 milijuna kuna kroz smanjenu vrijednost radova, sklopili smo i gore spomenuti konzultantski ugovor. Ušteda je ostvarena isključivo na našu inicijativu i u skladu za to propisanom procedurom – navodi se u priopćenju i tvrdi kako tvrtka Zagorje-Tehnobeton nikad nije zaključila niti jedan fiktivan ugovor s HAC-om niti bilo kojom drugom tvrtkom.

Također, nastavljaju, nikad nisu bili u bilo kakvom odnosu, pa i poslovnom, s tvrtkama i osobama koje su zadnjih dana spominjane u medijima.

- Molimo sve medije da u svjetlu ovih činjenica ime tvrtke Zagorje - Tehnobeton d.d. neprovlače bez osnova po pitanju ovog slučaja HAC-a jer time štete ugledu Zagorje -Tehnobetona d.d. i indirektno dovode u pitanje transparentnost poslovanja što ni u komslučaju nećemo dozvoliti – zaključuje se u priopćenju.

17. svibanj 2024 03:01