Hrvatska
StoryEditor

Nezavisni sindikat carine protiv smanjenja plaće

29. Svibanj 2013.
Piše:
liderhrt

Nezavisni sindikat carine Hrvatske (NSCH) ne slaže se sa smanjenjem plaće koje bi uslijedilo nakon donošenja Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Carinske uprave, te smanjenjem materijalnih i socijalnih prava za djelatnike Carinske uprava, izvijestio je predsjednik sindikata Željko Popović.

U pismu upućenom ravnatelju Carinske uprave, Zlatku Grabaru, Popović ocjenjuje kako su službenici budućih područnih ureda carine diskriminirani, te će sindikat prosvjedovati.

- Razmatrajući odnose Ministarstva financija i Carinske uprave prema zaposlenicima Carinske uprave, posebno definiciju materijalnih i socijalnih prava - praktički diskriminaciju prema službenicima budućih područnih ureda, kao i favoriziranje nepostojećih razlika u Središnjem uredu koje se nagrađaje na nepoznatim osnovama - NSCH će se dopisom i protestom obratiti predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade kao i ministru financija - kaže predsjednik Nezavisnog sindikata carine Hrvatske.

Naglašava da se sindikat ne slaže s bilo kakvim smanjenjem plaće koje bi uslijedilo nakon definicija Uredbe, kao ni smanjenjem materijalnih i socijalnih prava za službenike Carinske uprava.

- Mislimo da smo prevareni višestruko, te da predstavnik poslodavca želi iskoristiti trenutak ulaska u EU kako bi oštetio svoje radnike, odnosno ovdje službenike Carinske uprave - kaže Popović.

16. travanj 2024 08:15