Hrvatska
StoryEditor

Ni Saucha ne zna što mu žena radi

21. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Zoran Milanović sazvao je novinarsku konferenciju nakon što se u medijima pisalo kako je predstojnik ureda premijera Tomislav Saucha odvjetničkom društvu svoje supruge ‘sredio‘ posao s Plinacroom.

- Predstojnik mog ureda jučer navečer je napisao ostavku. Nisam znao zbog čega, te sam mu kazao da se želim upoznati sa slučajem o kojem su mediji počeli pisati. Kazao sam mu da ugled Vlade, kao niti njegov vlastiti ugled, nisu ničim načeti - rekao je Milanović te potvrdio kako je odbio ostavku. Milanović tvrdi da niti Sauncha niti on znali da Plinacro posluje s odvjetničkim društvom u kojem je Sauchina supruga partnerica. Čini se da je to dosta česti slučaj u Vladi jer se istom isprikom poslužio i Rajko Ostojić, sada bivši ministar turizma, objašnjavajući medijima kako nije znao da mu je žena zajedno sa sestrom ‘zaradila‘ na zemlji 25 milijuna kuna. 

Kako je kazao Milanović, ugovor s odvjetničkim uredom potpisan je na inzistiranje predsjednika NO Plinacroa Ive Družića. Također, Milanović je kazao da je Tomislav Saucha po njegovom nalogu zatražio detaljan opis Plinacroa i Janafa.Ovo je već druga tiskovna konferencija koju je premijer Milanović sazvao ovog tjedna. Podsjetimo, u ponedjeljak je premijer sazvao konferenciju nakon incidenta u Kistanjima kad su pretučeni pravoslavni bogoslovi na kojoj se ‘obrušio‘ između ostalih i na Novu TV i HRT.Zanimljivo, izvanredna konferencija Zorana Milanovića odvija se isti dan kada je Vlada poslala Saboru rebalans proračuna. U tome, zasad, bez komentara.

23. travanj 2024 13:34