Hrvatska
StoryEditor

Nikad snažnije izdanje ′Dana komunikacija′ ponudit će uvid u svjetske marketinške trendove

20. Siječanj 2015.

Treće izdanje ′ Dana komunikacija′ , nacionalnog festivala oglašivanja, sačinjavat će program svjetskog kalibra, a glavna zadaća biti će naglasiti važnost kreativnosti u današnjem svijetu, najavljeno je od organizatora na današnjoj konferenciji za medije.

Festival će se održati od 16 do 19 travnja u rovinjskom hotelu Lone. Organizatori ′ Dana komunikacija′ su Hrvatsko Udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i intraktivnog marketinga (IAB), koji će u partnerstvu s renomiranim festivalima poput Cannes Lions i Eurobest dovesti vodeće svjetske stručnjake. Tako ove godine možemo očekivati Petea Blackshawa, koji obavlja funkciju globalnog direktora digitalnog marketinga za Nestle i smatra se jednim od najvećih svjetskih stručnjaka za marketing, David Muhlenfielda, potpredsjednika i kreativnog direktora Martin Agencya, te mnoge druge.

- Pošto je prošle godine festival bio toliko uspješan, sada smo pred teškim zadatkom jer moramo biti svake godine sve bolji. Ovogodišnji Dani komunikacije ponudit će uvid u svjetske marketinške trendove, te potaknuti debatu o stanju industrije u Hrvatskoj i regiji. Moto festivala biti će ′ Creativity matters′ , kako bi naglasili da su dobre kreativne ideje itekako isplative - izjavio je Damir Ciglar, predsjednik Uprave HURA-e.

Važan dio′ Dana komunikacija′ su i strukovna natjecanja - Elffie, IdejaX i Mixx .

– Elffie nagrađuje učinkovitost marketinških komunikacija, a  ove godine uvodimo kategoriju ′ Medijska ideja′ koja je usmjerena ka promociji i nagrađivanju radova medijskih agencija u Hrvatskoj. Prijave traju do trećeg ožujka - rekao je Dario Vrabec predsjednik žirija Elffia, inače direktor marketinga Leda. 

Predsjednik žirija natjecanja IdejaX biti će Joško Jureškin iz agencije Publics Zagreb, a istu funkciju za Mixx obavljat će Đuro Korać iz Nivasa. Mixx ove godine nagrade dodjeljuje u dvjema novim kategorijama: ′ Branded Content Campaign′ i ′ Best Media Strategy′ , dok je IdejaX, nešto poput nacionalnog natjecanja u kreativnosti.

Za članove HURA-e, IAB-a, te klijente agencije HURA-e cijena kotizacije za sudjelovanje iznosi 1. 250 kuna , a za ostale 1.500 kuna, uz mogućnost popusta ako se odluče za 3 noćenja u hotelu Lone. Valja napomenuti kako po prvi puta studenti dobivaju besplatnu kotizaciju uz predočenje indexa ili x-ice.

03. svibanj 2024 03:23