Hrvatska
StoryEditor

Njemačko tržište velika je prilika za hrvatske obrtnike

29. Siječanj 2015.

Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu (IHM), najznačajniji takve vrste na svijetu, održat će se od 11 do 17 ožujka 2015.godine, najavljeno je na današnjem predstavljanju sajma u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

- Hrvatska obrtnička komora organizirat će i sufinancirati nastup svojih članova na spomenutom sajmu, isto kao što je to činila od 1995.godine. Valja spomenuti kako u tom procesu blisko surađujemo s tvrtkom Belimpex, zastupnikom sajma u Hrvatskoj - rekao je predsjednik HOK-a, Dragutin Ranogajec.

Dodao je  kako je u organizaciji i uz financijsku potporu Komore od 1995 nastupilo ukupno 844 izlagača-obrtnika i poduzetnika. 

– Izložbeni prostor HGK na ovogodišnjem sajmu nalazit će se na štandu veličine 24 metra kvadratna, a proizvode će predstavit 26 obrtnika i poduzetnika - izjavio je Ranogajec.

- Ovaj sajam je najbolja platforma gospodarstva koju možete zamisliti. Također,  redovno dolaze uvaženi političari, poput naše kancelarke Merkel. Tako da je sajam dobra prilika da se razgovora o političko-ekonomskim pitanjima - izjavio je Heinrich Traublinger, predsjednik Nadzornog odbora Društva za organizaciju obrtničkih sajmova koja je ključna u organizaciji najvećeg svjetskog sajma obrtnika.

Drugi ključni čovjek IHM-a Dieter Dohr bio je pun riječi hvale za dosadašnje nastupe hrvatskih obrtnika.

– U Njemačkoj je privatna potrošnja najviša u posljednjih 20 godina. To je velika prilika i za hrvatske obrtnike.  Oni su se odlično uklopili u naš sajam, te mogu reći kako su hrvatski obrtnici, kao i njihovi proizvodi, u prvoj europskoj ligi - smatra Dohr, direktor sajma.

02. svibanj 2024 22:02