Korona i biznis
10. travanj 2013.

Nova poduzetnička zona u Rijeci, zainteresirana 22 poduzetnika

Prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone Bodulovo na 52.000 četvornih metara prostora u vlasništvu riječke gradske uprave prihvaćen je danas na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela.

Izgradnja poduzetničke zone, bez središnjeg objekta, procjenjuje se na 33 milijuna kuna, a za pripremu zemljišta već je utrošeno oko pet milijuna kuna.Najveća moguća površina građevina u predloženoj zoni je 23.000 četvornih metara, unutar zone predviđa se izgradnja jednog središnjeg objekta, površine oko 8500 četvornih metara.

U gradskom proračunu za 2013. za uređenje Poduzetničke zone Bodulovo predviđeno je sedam milijuna kuna, u 2014. se planira tri milijuna, a u 2015. se planira izdvojiti 10 milijuna kuna. Objašnjavajući zašto se dugo čekalo na osnivanje te poduzetničke zone, gradonečelnik Obersnel je kazao da je glavni preduvjet bila izgradnja brane na Škurinjskom potoku, a da su Hrvatske vode otezale s početkom izgradnje brane.Dodao je da se sada ravna cijelo područje zone te da će zona u relativno kratkom roku biti spremna za osnovnu djelatnost.

Zanimanje za korištenje zone, za kupnju ili najam prostora, do sada su iskazala 22 poduzetnika, koji bi ondje zaposlili do 1100 ljudi.