Hrvatska
StoryEditor

Novi glavni ravnatelj policije predstavio najuži tim

30. Kolovoz 2012.
Piše:
liderhrt

Novi glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavio je svoj najuži tim. Imat će dvojicu zamjenika, Dražena Viteza za opću sigurnost te Zvonimira Vnučeca za kriminalitet. Bivši glasnogovornik Krunoslav Borovec postaje načelnik Uprave policije, dok će za granice biti zadužen Zlatko Sokolar.

Staro radno mjesto jedini je zadržao načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić. U policiji ističu da su novi načelnici i zamjenici izabrani zbog svoje stručnosti, nakon testiranja čak 123 kandidata. Policija je legalist, znači mi poštujemo zakone, a Zakon o policiji je decidiran. On je propisao kako se dolazi na rukovodeća radna mjesta putem internog oglasa i javnog oglasa, tako da smo mi samo ispoštovali Zakon, izjavio je Dominić.

Vitez je kao prioritete označio povećanje sigurnosti prometa na cestama i prevenciju kaznenih djela i prekršaja. Vnučec je naglasio važnost usavršavanja kriminalističke policije. Bijelić je najavio borbu protiv cyber kriminala te rješavanje kaznenih djela počinjenih u procesu pretvorbe i privatizacije i slučajeva ratnog profiterstva. Borovec je istaknuo da policija treba biti javni servis građana, a Sokolar je priroitetnim označio uvođenje schengenskog režima na granici.

Na novinarski upit u vezi sa slučajem načelnika karlovačke policije Josipa Čelića, za kojeg mediji navode da je na sumnjiv način stekao brojne nekretnine, glavni ravnatelj Vlado Dominić odgovorio je da unutarnja kontrola u suradnji s djelatnicima kriminalističke policije radi na tom slučaju te se čekaju prva izvješća.

20. travanj 2024 08:05