Hrvatska
StoryEditor

Novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine je Darinko Kosor

20. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

Novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine je Darinko Kosor (HSLS), koji je izabran većinom glasova gradskih zastupnika na današnjoj konstituirajućoj skupštinskoj sjednici. Kosor je izabran na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja s 27 glasova za i 2 protiv.

21 zastupnik je bio suzdržan. Nadam se da će ovaj saziv biti bolji od prethodnoga, kazao je Kosor i dodao da Gradska skupština neće raditi na blokadama i osptrukcijama izvršne vlasti.

Na konstituirajućoj sjednici verificirani su mandati novim gradskim zastupnicima koji su položili i svečanu prisegu. Sjednici je nazočio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U Gradskoj skupštini osnovano je šest klubova: SDP-ov, HDZ-ov, klub zastupnika Nezavisne liste Milana Bandića, te tri zajednička kluba - HNS i HSU, zatim HSP A. Starčevića i BUZ te HSLS i HSS.

Od 51 gradskog zastupnika, u idućem četverogodišnjem mandatu u skupštinskim klupama sjedit će njih 17 s liste SDP-HNS-HSU-a, 17 s Bandićeve liste, 10 s liste koju vodi HDZ, a sedam s liste HSLS-HSS-a. Budući da neki izabrani gradski zastupnici već obnašaju dužnosti u Gradskoj upravi, dobit će zamjenu u skupštinskim klupama.

20. travanj 2024 12:41