Hrvatska
StoryEditor

Novi šef Zagrebačkog holdinga je Dejan Fičko

06. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Sandra Švaljek i Slavko Kojić, članovi Skupštine Zagrebačkog holdinga jučer su odredili novu upravu ovog komunalnog diva.

Kako javlja Jutarnji list, imena predsjednika i četiri člana uprave trebala bi javnosti biti predstavljeni danas, no gotovo je sigurno da će novi šef Holdinga postati Dejan Fičko, bivši direktor nabave u Merkuru i donedavno član Uprave za komercijalu tvrtke Pevec.

Izbor Fička svojevrsno je iznenađenje. Naime, nakon što je agencija Pedersen predstavila kandidate za predsjednika uprave Nadzornom odboru, najviše ocjene dobio je kandidat Igor Kodžoman koji je svoju karijeru gradio u Hypo banci i Agrokoru. No budući da NO ima samo savjetodavnu ulogu, Švaljek i Kojić mogli su se odlučiti za bilo kojeg kandidata, a izbor je pao na Dejana Fička.

Među četiri člana Uprave, njih dvoje bit će nova lica, dok će drugo dvoje biti iz sustava. U Upravu su ušli dosadašnja vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave Daniela Franić, koja će biti zadužena za pravne poslove, a Dubravko Baričević, bivši direktor ZET-a, trebao bi postati član Uprave za komunalne djelatnosti. Novo lice u Holdingu trebala bi postati i Marija Cvrlje, koja je dugi niz godina radila u Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Nova Uprava dobit će mandat na četiri godine.

18. travanj 2024 23:30