14. svibanj 2013.

Novi Vinodolski nezakonitim odredbama nanosio milijunsku štetu Hotelu Novi

lider.media
lider.media

Visoki upravni sud donio je 24. travnja 2013. konačnu presudu koja potvrđuje da je grad Novi Vinodolski donio odredbu za komunalnu naknadu Hotelima Novi u suprotnosti s odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Zakonom je jasno određen iznos koji komunalna naknada ne može prelaziti te je naknada zbog koje su Hoteli Novi podigli tužbu prelazila propisani limit. Odvjetnik Veljko Miljević o cijelom slučaju dao je svoje mišljenje: 

-Dana 24. travnja 2013. Visoki upravni sud u Zagrebu pod brojem Usoz-108/2012-12 usvojio je zahtjev Hotela Novi d.o.o. za ocjenu zakonitosti općeg akta te ukinuo odredbu čl. 17. st. 1. Odluke o komunalnoj naknadi grada Novi Vinodolski. Kako su zbog opisanih ovrha, plaćanja po nezakonitim rješenjima i pokretanja stečajnih postupaka, neprijeporno oštećeni Hoteli Novi oštećen grad Novi Vinodolski, onda jasno proizlazi da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski počinile elemente kaznenog djela zlouporabe službenog položaja i ovlaštenja iz čl. 337 st. 2 i 4 Kaznenog zakona.-

-Presuda Visokog Upravnog suda RH od 24. travnja 2013. g. krunski je dokaz da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski svojim rješenjima o komunalnoj naknadi nanijele enormnu štetu Hotelima Novi d.d. i Hotelima Novi d.o.o., unatoč brojnim upozorenjima, podnescima i žalbama podnesenim od strane Hoteli Novi d.d. i Hoteli Novi d.o.o. Nezakonita rješenja o komunalnoj naknadi nisu donesena slučajno i u neznanju, a i da jesu to nikoga ne opravdava. Niz naših podnesaka i upozorenja o nelegalnosti postupaka jasno ukazuju da je gradonačelnik Oleg Butković već tada bio upoznat s mogućim štetnim posljedicama svog postupanja kako za Hotele Novi tako i za grad Novi Vinodolski- rekao je danas na konferenciji za medije Gordan Širola, član Uprave Hoteli Novi. 

Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu jasno je kako su ovakvi potezi od strane grada Novi Vinodolski nezakoniti te je Visoki upravni sud to i potvrdio s konačnom presudom. -Hoteli Novi d.o.o. će pokrenuti sve zakonom dozvoljene postupke kako bi, temeljem presude Visokog Upravnog suda od 24. travnja 2013. godine, ostvarili svoje pravo na zakoniti izračun komunalne naknade i na povrat novca od grada Novi Vinodolski. Procjena je da bi taj iznos s kamatama mogao doseći i 10 milijuna d.o.o., Hoteli Novi d.d., a u svemu tome je i kuna-zaključio je Gordan Širola na današnjoj konferenciji za medije.