Hrvatska
StoryEditor

Novi Vinodolski nezakonitim odredbama nanosio milijunsku štetu Hotelu Novi

14. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Visoki upravni sud donio je 24. travnja 2013. konačnu presudu koja potvrđuje da je grad Novi Vinodolski donio odredbu za komunalnu naknadu Hotelima Novi u suprotnosti s odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Zakonom je jasno određen iznos koji komunalna naknada ne može prelaziti te je naknada zbog koje su Hoteli Novi podigli tužbu prelazila propisani limit. Odvjetnik Veljko Miljević o cijelom slučaju dao je svoje mišljenje: 

-Dana 24. travnja 2013. Visoki upravni sud u Zagrebu pod brojem Usoz-108/2012-12 usvojio je zahtjev Hotela Novi d.o.o. za ocjenu zakonitosti općeg akta te ukinuo odredbu čl. 17. st. 1. Odluke o komunalnoj naknadi grada Novi Vinodolski. Kako su zbog opisanih ovrha, plaćanja po nezakonitim rješenjima i pokretanja stečajnih postupaka, neprijeporno oštećeni Hoteli Novi oštećen grad Novi Vinodolski, onda jasno proizlazi da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski počinile elemente kaznenog djela zlouporabe službenog položaja i ovlaštenja iz čl. 337 st. 2 i 4 Kaznenog zakona.-

-Presuda Visokog Upravnog suda RH od 24. travnja 2013. g. krunski je dokaz da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski svojim rješenjima o komunalnoj naknadi nanijele enormnu štetu Hotelima Novi d.d. i Hotelima Novi d.o.o., unatoč brojnim upozorenjima, podnescima i žalbama podnesenim od strane Hoteli Novi d.d. i Hoteli Novi d.o.o. Nezakonita rješenja o komunalnoj naknadi nisu donesena slučajno i u neznanju, a i da jesu to nikoga ne opravdava. Niz naših podnesaka i upozorenja o nelegalnosti postupaka jasno ukazuju da je gradonačelnik Oleg Butković već tada bio upoznat s mogućim štetnim posljedicama svog postupanja kako za Hotele Novi tako i za grad Novi Vinodolski- rekao je danas na konferenciji za medije Gordan Širola, član Uprave Hoteli Novi. 

Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu jasno je kako su ovakvi potezi od strane grada Novi Vinodolski nezakoniti te je Visoki upravni sud to i potvrdio s konačnom presudom. -Hoteli Novi d.o.o. će pokrenuti sve zakonom dozvoljene postupke kako bi, temeljem presude Visokog Upravnog suda od 24. travnja 2013. godine, ostvarili svoje pravo na zakoniti izračun komunalne naknade i na povrat novca od grada Novi Vinodolski. Procjena je da bi taj iznos s kamatama mogao doseći i 10 milijuna d.o.o., Hoteli Novi d.d., a u svemu tome je i kuna-zaključio je Gordan Širola na današnjoj konferenciji za medije.

25. travanj 2024 00:30