Hrvatska
StoryEditor

Novi zakon o pomorskom dobru donosi iznenađenja

09. Svibanj 2013.

U budućem novom zakonu o pomorskom dobru, čija je izrada prijedloga u završnoj fazi, bit će raznih iznenađenja, ali bit će kvalitetan i mora se donijeti do kraja ove godine, izjavio je danas za Hinu ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ministar je o tom zakonu govorio nakon današnjeg radnog sastanka s predstavnicima županijskih lučkih uprava u njegovom Ministarstvu, koje je i pozvao da se uključe u javnu raspravu oko tog zakona koja će početi vjerojatno sredinom lipnja.

Do tada će se dovršiti izrada prijedloga tog zakona na čemu uz njegovo sudjeluju još ministarstva turizma i graditeljstva, dodao je Hajdaš Dončić.

Ne želeći otkrivati koja će to biti iznenađenja u prijedlogu tog zakonu, jer će se to, kako je kazao, vidjeti kada zakon dođe u javnu raspravu, ministar je najavio da će to definitivno biti u lipnju.

Nakon toga bi prijedlog tog zakona mogao i na Vladu, vjerojatno u srpnju, a njegovo usvajanje i donošenje mora biti ove godine, istaknuo je Hajdaš Dončić.

20. travanj 2024 07:38