Hrvatska
StoryEditor

Novinari napustili Radmanovu konferenciju za medije

05. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Novinari koji prate rad Hrvatske-radio televizije digli su se usred konferencije za medije koju je organizirao glavni ravnatelj Goran Radman nakon što ih je nazvao glavnim krivcima za ‘zlo koje se širi o toj kući‘.

Radman je presicu sazvao nakon posljednjih napisao u medijima da u svoju imovinsku karticu nije upsiao hotel Vila Park na Bohinju u Sloveniji kao i to da se pokušao petljati u uređivačku politiku kuće. Na konferenciji su osim njega prisustvovali Marija Nemčić, Boris Sruk i Duško Zimonja, a prema pisanju tportala na njoj je prema njegovu nalogu moralo prisustvovati i 20-tak urednika na HRT-u.

- Postoje dani kad čovjek odluči otići po novine i više se ne vratiti. Postoje dani kada čovjek ode na godišnji odmor i više se nikada ne vrati, a postoje dani kada se čovjeku učini da za sve što radi mu se nanosi nepravda, ali danas nije taj dan. Danas je dan kada treba reći dosta vama, novinarima u dvorani, političarima u sjeni, zainteresiranim klanovima koji podrivaju kuću do te mjere da je to postalo neizdrživo i to više nećemo trpjeti - kazao je Radman.

U petominutnom monologu Radman je ustvrdio kako novinari kontinuirano sudjeluju u obezvrjeđivanju HRT-a te da je zbog njihova pisanja ugrožen njegov život i život zaposlenika.

- U posljednjih sedam mjeseci osobno sam kao i institucija kontinuirano izložen progonima, obezvređivanju i javnom sramoćenju. Svi oni koji čitaju vaše napise oni će upotrijebiti svoju moć koristeći vaše argumente da bi upali u naše stanove, prijetili životima naših obitelji i djece te pljačkali našu imovinu - istaknuo je Radman. Potom je naveo što su u proteklih sedam mjeseci na Prisavlju napravili, a nakon toga opet žestoko napao novinare.

- Ova posljednja kampanja koja ide na mene osobno ima za cilj smijeniti četvrtog ravnatelja u posljednje četiri godine kako bi se dokazalo da ova kuća nema perspektive ni budućnosti. To je nešto što nećemo prihvatiti. Obraćam se vama koji javnosti prenosite zlo - poručio je Radman. Nakon toga su okupljeni novinari odlučili napustiti konferenciju za novinare.

26. travanj 2024 21:50