Hrvatska
StoryEditor

O problemima mljekara idući tjedan

27. Rujan 2012.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je kako nema puno prostora da se proizvođačima mlijeka vrati državna subvencija od 42 lipe po litri mlijeka, no kako će se o problema i rješenjima razgovarati idući tjedna na Savjetu za mlijeko.

Što se tiče intervencija, mislim kako tu neće biti puno prostora, ali ima određenih načina kako pomoći sektoru mljekarstva, odnosno kompletnom stočarstvu koje je s ovom sušom i nedostatkom stočne hrane najviše pogođeno, kazao je Jakovina odgovarajući na upite novinara o zahtjevima proizvođača mlijeka da im se vrati državna subvencija od 42 lipe. Najavio je kako će se idući četvrtak, 4. listopada, na sastanku Savjeta za mlijeko, na kojem će biti predstavnici udruga mljekara i mljekarske industrije, pokušati pronaći najbolje rješenje.

Dobili smo zahtjeve, očitovanja, stručne službe napravile su trendove kretanja u mljekarstvu i na tom Savjetu ćemo iznaći najbolje rješenje, istaknuo je Jakovina.Na pitanje o mogućem rastu cijena hrane, uslijed suše, i ukoliko dođe do njega da li su moguće neke intervencije, Jakovina je rekao kako je trend poskupljenje hrane nešto što ne obilježava samo tržište Hrvatske već i regije i svijeta.Pratimo kretanja i ne očekujemo da će biti drastičnih skokova i poremećeja u cijenama na našem tržištu, kazao je te napomenuo kako će se pratiti situacija.

20. travanj 2024 03:06