Hrvatska
StoryEditor

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Eko Sever prebacilo poslovanje u oblak

09. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Tvrtka Eko Sever, najveći regionalni proizvođač ekološki uzgojenog povrća, voća, žitarica i ljekovitog bilja s vlastitom mrežom trgovina i sustavom isporuke na kućnu adresu, odnedavno posluje u oblaku. Implementacijom tehnologija kao što su Microsoft Office 365, Azure i Dynamics CRM Online Eko Sever bilježi stalan napredak u svakodnevnoj komunikaciji i poslovnim procesima. Poboljšanja u svakodnevnom poslovanju već su značajna, od financijskih ušteda i bolje učinkovitosti zaposlenika do kvalitetnijeg odnosa s kupcima.

Ekološki uzgojene namirnice tvrtke Eko Sever danas naručuju kupci diljem Hrvatske. O uspjehu ove obiteljske tvrtke govori i titula najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj koju je osvojila u rujnu 2014. na natječaju Ministarstva poljoprivrede i Večernjeg lista. Do modernih tehnoloških rješenja tvrtka Eko Sever došla je zahvaljujući partnerima, tvrtkama Sistemaš i InfoCumulus. «Zahvaljujući Azure platformi tvrtka je smanjila troškove, jer je korištenje infrastrukture iz oblaka jeftinije od kupnje vlastitog hardvera, a osim toga pruža najbolja moguća tehnološka rješenja«, objasnio je Aleksandar Malešević, direktor tvrtke Sistemaš.

Ivan Leskovar, konzultant tvrtke InfoCumulus objasnio je potrebu uvođenja Microsoft Dynamics CRM Online usluge: «Za potrebe prilagodbe zahtjevima sve većeg broja kupaca te kreiranja učinkovitijih marketinških kampanja, odabrana je usluga Microsoft Dynamics CRM Online, koja omogućava personaliziran pristup svakom kupcu, segmentaciju kupaca te bolje targetiranje informacija prema pojedinom kupcu.«

Marko Sever, direktor razvoja poslovanja u Eko Severu kaže da je tvrtka implementacijom Microsoftovih rješenja smanjila troškove održavanja IT sustava, a sve usluge plaća po vrlo fleksibilnoj mjesečnoj naknadi.

„Zahvaljujući alatima Office 365 ostvarujemo značajne uštede u vremenu, jer nam je omogućen zajednički rad na dokumentima, uvid u stanje skladišta i trenutnih narudžbi te u međusobne kalendare i obaveze, i to s bilo kojeg mjesta, bilo kada i s bilo kojeg uređaja. Korespondencija između zaposlenika u trgovinama, u skladištu i na imanju je pojednostavljena, a njihova komunikacija je transparentna. Moderna tehnologija nam je pomogla da rastemo i da riješimo probleme unutar tvrtke. Dok smo ranije bili opterećeni preskupim hardverom, novi alati su nam omogućili da razmišljamo izvan okvira. Sada više ne postoje ograničenja za naš rast i ostvarenje svih poslovnih ciljeva«, zaključuje Sever.

24. travanj 2024 14:21