Hrvatska
StoryEditor

Objavljen natječaj za nagradu Marijan Hanžeković

19. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Zaklada Marijan Hanžeković objavila je natječaj za dodjelu godišnje nagrade prof. dr. Marijan Hanžeković za 2013. godinu, na koji se prijavljuju znanstveni i stručni radovi s područja ekonomike javnog sektora, a rok za predaju radova je 1. lipnja ove godine.

Nagrada prof. dr. Marijan Hanžeković se dodjeljuje u dvije kategorije - jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kuna bruto, te jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kuna bruto.

Nagrađeni radovi te radovi koji, prema mišljenju Odbora za dodjelu nagrada i recenzenata, zadovoljavaju određenu razinu kvalitete, bit će i objavljeni u časopisu ‘Financial Theory and Practice‘, kojeg izdaje Institut za javne financije.

Na natječaj se mogu prijaviti znanstveni i stručni radovi s područja ekonomike javnog sektora, a prihvaćaju se i primijenjeni i teoretski istraživački radovi usmjereni na širi skup ekonomskih tema, kao što su ekonomski rast i razvoj, uloga institucija, tranzicija prema tržišnom gospodarstvu i europske integracije.

Iz Zaklade pritom napominju da bi empirijska analiza trebala biti povezana s iskustvima zemalja središnje, istočne te jugoistočne Europe, ali ne mora biti i ograničena na njih te da će se posebno vrijednima smatrati radovi ekonomske, pravne i institucionalne tematike važne za razvoj Hrvatske. U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi, a pri njihovoj ocjeni vrednovat će se kvaliteta, originalnost i tehnička izvedba.

Natječaj je javan, radovi se predaju pod zaporkom, a o rezultatima natječaja Zaklada će izvijestiti najkasnije do 30. rujna ove godine, dok će nagrade biti dodijeljene krajem godine.

27. travanj 2024 01:59