Hrvatska
StoryEditor

Objavljen vodič za natječaje za sredstva iz fondova EU

22. Studeni 2013.

Hrvatska gospodarstva komora (HGK) objavila je Vodič za definiciju malog i srednjeg poduzetništva u natječajima za dodjelu sredstava iz fondova EU, izvijestili su iz HGK.

Cilj ovog vodiča je olakšati razumijevanje pravila Europske komisije te pružiti pomoć svim potencijalnim prijaviteljima projekata na natječaje iz fondova EU, kazala je direktorica Centra za EU Ružica Gelo.

Vodič potencijalnim prijaviteljima daje odgovore na pitanje je li prihvatljiv sudionik natječaja za dodjelu sredstava fondova EU sektoru malog i srednjeg poduzetništva. Prvi takvi natječaji za taj sektor očekuju se do kraja ove godine.

Europska komisija definirala je kriterije za određivanje veličine i stupnja neovisnosti poduzeća, kojima se želi jasno odrediti pripada li pojedino poduzeće u kategoriju mikro, malog ili srednjeg poduzeća i ustanoviti povezanost između dvaju ili više poduzeća.

S obzirom da su, sukladno prijedlogu Uredbe o Europskom fondu za regionalni razvoj za razdoblje 2014.-2020., sektoru malog i srednjeg poduzetništva dane znatno veće mogućnosti ulaganja, u odnosu na poduzeća koje se ne uklapaju u tu kategoriju, onda je razumljiv značaj ovog vodiča, navode iz HGK.

27. travanj 2024 06:35