Hrvatska
StoryEditor

‘Od nove uprave Holdinga očekujem niže cijene komunalija‘

23. Kolovoz 2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je danas otkaze bivšoj Upravi Zagrebačkog holdinga.

-Pa to je za mene prošlo svršeno vrijeme. Nisu oni više moj problem. Oni su problem onih koji su ih postavili. Zašto bi to više bio moj problem- izjavio je Bandić novinarima jutros nakon obilaska gradilišta Francuskog paviljona.

-Naći će oni sebi posao, oni koji su ih uhljebili naći će za njih ponovno mjesta-poručio je Bandić dodavši kako on brine o 26.000 zaposlenih u gradskim ustanovama i tvrtkama i 800.000 stanovnika.

-U demokratskom društvu se treba naviknuti da jedni odlaze, a drugi dolaze. Ako budemo dobro radili, ostat ćemo, ako ne budemo, doći će netko drugi. U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. I mi moramo naučiti u 23 godine demokracije da su smjene odgovornosti normalna stvar i da građani o tome odlučuju- rekao je Bandić.

Gradonačelnik od nove Uprave očekuje da još prije 30. kolovoza, kada bi se trebala održati izvanredna sjednica Gradske skupštine o stanju u Zagrebačkom holdingu, predloži smanjenje cijena nekih komunalnih usluga.

-Od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i njegove Uprave očekujem da se ide s nekom cijenom dolje, racionalizirajući i novim mjerama stavljajući Holding na zdrave noge- istaknuo je Bandić.

Direktor Službe korporativnih komunikacija Zagrebačkog holdinga Dušan Viro potvrdio je sinoć da je cjelokupna bivša Uprava Zagrebačkog holdinga, na čelu s predsjednikom Uprave Ivom Čovićem, dobila otkaz. Uz bivšeg predsjednika Uprave Holdinga Ivu Čovića, otkaz su dobili Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain i Tomislav Čulo.

Po pisanju medija, oni nisu iznenađeni iako su znali da u Holdingu za njih više nema budućnosti. Nisu im ponuđena nova radna mjesta nego su dobili otkaze, suprotno njihovim ugovorima o radu.

20. travanj 2024 04:33