Hrvatska
StoryEditor

Od petka će male tvrtke imati svoju agenciju za investicije

25. Travanj 2012.
Piše:
liderhrt

Hrvatski sabor raspravlja o izmjenama Zakona o poticanju malog gospodarstva kojima se želi privući nove investicije u segment gospodarstva koji, uvjeren je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, Hrvatsku može izvući iz krize.

Cilj je preokrenuti trend stranih investicija u Hrvatskoj, odnosno u 2014. vratiti ih na razinu od 4 milijarde eura, što smo imali prije 4 godine. Oporba izmjene koje uključuju i osiguranje povoljnog financiranja jamstava - neće poduprijeti, jer ne vide željene učinke za gospodarstvo. Ministar Gordan Maras ih razuvjerava ističući snažniju ulogu Agencije za malo gospodarstvo koja će biti ključna za nove investicije.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, koja se od petka zvati HAMAG invest, bit će jedan od najvažnijih sudionika u projektu koji se zove ‘One stop service centar‘. U procesu smo potpisivanja ugovora sa svim županijama, ostalo ih je još nekoliko, kako bismo uključili sve sudionike, javna poduzeća, institucije, gradove, općine u proces što brže realizacije investicija, ističe Maras. Dok su na strani vladajućih velika očekivanja od malog i srednjeg poduzetništva koje čini više od 99 posto ukupnoga gospodarstva, u HDZ-u su skeptični prema zakonskome prijedlogu.

- Razumijemo da i ministar malog i srednjeg poduzetništva ima potrebu formirati svoju agenicju, jer evo, prvi potpredsjednik zapravo širi svoj utjecaj na gotovo sve što se kreće, leti ili pliva po hrvatskim prostorima. Očito je da je i ova ideja da se HAMAG-u doda i ta investicijska aktivnost je samo želja da i ovaj ministar ipak ima svoju agenciju - rekao je HDZ-ov Đuro Popijač.

19. travanj 2024 16:10