Hrvatska
StoryEditor

Odbijena Inina žalba na rješenje o poreznom dugu

06. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Ina je danas priopćila kako su zaprimili rješenje Porezne uprave kojim se njihova žalba na dodatnu retroaktivnu poreznu obvezu u rafinerijskom poslovanju u iznosu od 328 milijuna kuna za 2010.i 2011. godinu odbacuje kao nepravodobna.

U Ini smatraju kako su navedenu žalbu uložili u zakonski propisanom roku i ističu da će poduzeti sve dostupne pravne korake kako bi osporili rješenje Porezne. 

- Ponovo ističemo kako je INA svoju poreznu obvezu obračunala u skladu s najboljom poslovnom praksom i relevantnom regulativom, primjenjujući Međunarodne računovodstvene standarde. Stoga INA smatra kako je metodologija procjene Porezne uprave u spornom rješenju, neutemeljena. Odluke o dodatnim retroaktivnim poreznim obvezama, zajedno s nepredvidljivim regulatornim okvirom, otežavaju poslovanje i mogućnosti ulaganja. U kontekstu rafinerijskog poslovanja to se posebno odnosi na financijski zahtjevne i kompleksne investicije poput izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka - zaključuju u priopćenju.

25. travanj 2024 09:42