Aktualno Hrvatska Preporučeno

Odlazak najvećega kamatara

bjegunac
Goran Litvan

Miro Ćalušić kontroverzno je živio i isto tako skončao. Vlasnik lanca mjenjačnica osuđen je na šest godina i tri mjeseca zatvora zbog lihvarenja. Iako je trebao odmah u zatvor, od ljetos je bio u bijegu. U međuvremenu je podnio i žalbu na presudu, ali rješenje nije dočekao.

Prošli je tjedan, kako piše Jutarnji, pod čudnim okolnostima preminuo nakon manje prometne nezgode u okolici Tomislavgrada, u BiH. O razmjerima Ćalušićeva kamatarenja govori presuda zagrebačkog Općinskog kaznenog suda prema kojoj je dvadesetorici tužitelja morao vratiti 27,8 milijuna kuna ilegalne zarade od astronomskih kamata.

>>>Plenković ne čita žalbe ako nisu drhtave

Uz Ćalušića je ostao nerazjašnjen još jedan misterij. U pretresu kuće njegova oca u zagrebačkoj Dubravi policija je otkrila milijunski novčani iznos u raznim valutama. Taj novac poslije je nestao. Operaciju je kontrolirao policijski načelnik Željko Dolački koji je poslije suspendiran, uhićen i optužen zbog krađe novca i zlata iz sefa u svojem uredu u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije…

Komentari