19. ožujak 2015.

Odlučili ste: Ne otpuštanju starijih zbog zapošljavanja mladih!

Čitatelji Lidera smatraju kako poslodavci ne bi smjeli otpuštati starije djelatnike kako bi na njihovo mjesto došli mladi zaposlenici.

Tako su pokazali rezultati glasovanja u našem Fight clubu koje je danas u podne završeno. Trideset i tri glasa otišlo je na stranu Petra Lovrića koji se protivi stimulativnim mjerama u kojima poslodavac koji od ove godine zaposli radnika mlađeg od 30 godina života na ugovor na neodređeno vrijeme, pet godina oslobođen je obaveze obračuna i uplate doprinosa na plaću. S druge strane, dvadeset i dva glasa otišlo je Krešimiru Severu koji je nešto naklonjeniji mladim na tržištu rada, ponajviše zbog budućnosti hrvatske države.

No, valja napomenuti kako je i u Severovoj izjavi velika doza skepse i opreza prema ovoj mjeri. Niti on ne želi da se dogodi smjena jedne generacije drugom, gdje će ova starija ostati bez ičega. Takve zapravo male razlike u stavovima, kao i još do kraja neregulirani zakon razlog je relativno malog broja glasova, kao i nemogućnost zauzimanja strana između dvije, nažalost u Hrvatskoj jednako ugrožene skupine.