Hrvatska
StoryEditor

Odlučili ste: Ne otpuštanju starijih zbog zapošljavanja mladih!

19. Ožujak 2015.

Čitatelji Lidera smatraju kako poslodavci ne bi smjeli otpuštati starije djelatnike kako bi na njihovo mjesto došli mladi zaposlenici.

Tako su pokazali rezultati glasovanja u našem Fight clubu koje je danas u podne završeno. Trideset i tri glasa otišlo je na stranu Petra Lovrića koji se protivi stimulativnim mjerama u kojima poslodavac koji od ove godine zaposli radnika mlađeg od 30 godina života na ugovor na neodređeno vrijeme, pet godina oslobođen je obaveze obračuna i uplate doprinosa na plaću. S druge strane, dvadeset i dva glasa otišlo je Krešimiru Severu koji je nešto naklonjeniji mladim na tržištu rada, ponajviše zbog budućnosti hrvatske države.

No, valja napomenuti kako je i u Severovoj izjavi velika doza skepse i opreza prema ovoj mjeri. Niti on ne želi da se dogodi smjena jedne generacije drugom, gdje će ova starija ostati bez ičega. Takve zapravo male razlike u stavovima, kao i još do kraja neregulirani zakon razlog je relativno malog broja glasova, kao i nemogućnost zauzimanja strana između dvije, nažalost u Hrvatskoj jednako ugrožene skupine.

25. travanj 2024 08:54