Hrvatska
StoryEditor

Održan prvi Hrvatski investicijski forum u Irskoj

22. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

U sjedištu Irske udruge poslodavaca u Dublinu, održan je prvi Hrvatski investicijski forum u Irskoj, na kojem su odabranim potencijalnim investitorima predstavljene mogućnosti za investiranje u Republiku Hrvatsku, a kojeg su zajednički organizirali Agencija za investicije i konkurentnost i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Irskoj uz podršku Ministarstva gospodarstva.

Uz ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, Damira Novinića, koji je predstavio mogućnosti za investiranje s naglaskom na prerađivački sektor, ICT i turizam, irskim investitorima predstavljen je i zakonski okvir za investiranje s naglaskom na Zakon o poticanju investicija i najavljeni Zakon o strateškim investicijskim projektima, a čiji je pregled dala pomoćnica ministar gospodarstva Sabina Škrtić, dok je mogućnosti ulaganja u Hrvatsku s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo te mogućnosti financiranja predstavio Nikola Dulčić, ravnatelj Sektora za investicije u HamagInvestu.

 - Cilj nam je bio da Hrvatsku predstavimo i nekim novim tržištima i investitorima koji možda do sada nisu tradicionalno gledali Hrvatsku kao potencijalnu destinaciju. S ulaskom Hrvatske u EU i novim mjerama i politikama Vlade RH u privlačenju investicija Hrvatska je postala vrlo atraktivna stranim investitorima. Imamo jedan od najkonkurentnijih Zakona o poticanju investicija, Zakon o strateškim investicijskim projektima RH, Agenciju za investicije i konkurentnost kao centralno mjesto za pružanje sve podrške investitorima i to smo htjeli predstaviti irskim, ali i multinacionalnim kompanijama u Irskoj koje gledaju našu regiju za širenje svog poslovanja, a po reakcijama prisutnih, mislim da smo u tome i uspjeli -  izjavio je Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.

U sklopu redovnih aktivnosti predstavljanja Republike Hrvatske kao potencijalne destinacije, Agencija za investicije i konkurentnost zajedno s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Irskoj, a sukladno iskazanom interesu, organizirala je prvi Hrvatski investicijski forum u Dublinu, Irskoj, a na kojem su se kvalificiranim potencijalnim investitorima predstavile nove inicijative i aktivnosti Vlade Republike Hrvatske u privlačenju stranih ulaganja.

Forumu je prisustvovalo 30-ak predstavnika irskih i međunarodnih kompanija sa sjedištem u Dublinu većinom iz ICT sektora, prerađivačke industrije i turizma.

24. travanj 2024 22:03