Hrvatska
StoryEditor

Optimistični Vrdoljak: Ispred nas su mnogo ljepše godine

21. Prosinac 2013.
Piše:
liderhrt

SDP-ov koalicijski partner HNS uoči sjednice Središnjeg odbora predstavio je rad svojih ministara. HNS-ovi su ministri zadovoljni rezultatima u resorima za koje su zaduženi. Što se tiče gospodarstva, uvjereni su da je teško razdoblje završeno i da slijede bolji dani.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je da je Hrvatska dobila novi zamah i da ide prema ciljevima koje su koalicijski partneri postavili. Naša je zadaća i odluka da za početak druge polovine mandata ove vlade s koalicijskim partnerima definiramo 5-10 temeljnih stvari koje treba napraviti do kraja mandata kako bismo za dvije godine mogli položiti račune, rekla je.

Suprotstavit ćemo se nihilizmu i destrukciji, izvući Hrvatsku iz problema koje smo naslijedili, poručila je Pusić. Nije željela ocjenjivati Vladin rad, tumačeći kako to pravo pripada građanima.

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ocijenio je danas kako su iza Hrvatske teške godine, a ispred godine koje su mnogo ljepše od prethodnih. U 2014. očekuje se velik pomak u poboljšanju investicijske klime, nastavlja se projekt javno-privatnog partnerstva, a u javnu će raspravu industrijska strategija, rekao je Vrdoljak.

Sređivanje stanja u prostoru, 820.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, uvođenje e-dozvole, rezultati su kojima se pohvalila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja i predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš. Svi zahtjevi za legalizaciju trebaju biti riješeni do kraja 2015.; agencija koja se za to brine počinje s radom 1. veljače, a ovaj vikend kreću natječaji za zapošljavanje, rekla je Mrak Taritaš. Pohvalila se i projektima POS, POS+, PON te najavila kako do kraja iduće godine u javnu raspravu ide državni prostorni plan.

Kultura dostupna svima, bilo je naše načelo, naglasila je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, spominjući pritom projekt ‘Kina dostupna svima‘ koji obuhvaća digitalizaciju 28 kina, te inicijativu ‘Ruksak (pun) kulture‘ namijenjenu djeci i mladima u mjestima diljem Hrvatske.

Sjednicu središnjeg odbora održao je i HDZ te SDP.

19. travanj 2024 23:39