Hrvatska
StoryEditor

Osječki Vodovod kreće u projekt vrijedan 72 milijuna eura

11. Ožujak 2013.

Osječki Vodovod u suradnji s Hrvatskim vodama provodi investicijski ciklus obnove i proširenja vodovodne i odvodne infrastrukure u koji će ove godine biti uloženo oko 70 milijuna kuna.

Ove se godine očekuje i raspisivanje natječaja za projekt izgradnje pročistača otpadnih voda i sjevernog kolektora, vrijedan 72 milijuna eura koji će se najvećim dijelom financirati iz europskih fondova.

Izvijestila je to Uprava te tvrtke na današnjem sastanku s gradonačelnikom Osijeka Krešimirom Bubalom. Predsjednik Uprave Vodovoda Ljubomir Novoselić kazao je kako se, uz obnovu infrastrukture, gradi i novi tehnološki centar, vrijedan oko 11 milijuna kuna, u kojem će se nalaziti laboratoriji za kontrolu pitke vode i odvodnog sustava te tehnološki laboratorij.

Član Uprave Željko Mandić naveo je kako se završava natječajna dokumentacija za projekt izgradnje pročistača otpadnih voda i sjevernog kolektora te da se u drugoj polovici godine očekuje objavljivanje natječaja. Dodao je kako će ovaj projekt, vrijedan oko 72 milijuna eura, financirati s 52 milijuna eura nepovratnih sredstava europskih fondova, a ostatak će se osigurati iz državnog i gradskog proračuna. Najavio je kako radovi trebaju početi početkom iduće godine i trebali bi trajati tri godine.

Gradonačelnik Bubalo izjavio je kako, unatoč brojnim pokrenutim projektima, neće biti korekcija cijena vode, jer je Vodovod stabilna tvrtka

25. travanj 2024 17:37