Hrvatska
StoryEditor

Ostojić: Cijena dopunskog zdravstvenog siguranja za sada ostaje ista

16. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Dopunsko zdravstveno osiguranje za sada ostaje 70 kuna i njegova cijena ovisi o tržištu, a razmišlja se o mogućem povećanju participacije koja sada iznosi 10 kuna, rekao je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Ministar je tako novinarima objasnio svoju jučerašnju izjavu da "ozbiljno razmišlja" o povećanju trenutačne participacije od 10 kuna, ali i cijene police dopunskog osiguranja. Ostojić podsjeća da participacije nisu povećane više od pet godina, a u međuvremenu je Hrvatska ušla u proceduru prekomjernog deficita i petu je godinu u recesiji.

- Nakon pet godina recesije rade se različiti scenariji. Jedan od scenarija o kojem se razmišlja je i eventualno povećanje participacije. Eventualno povećanje jer to nije definitivna odluka, nije ni blizu odluke - rekao je ministar.

Od participacija se godišnje dobiva 490 milijuna kuna, a Ostojić danas nije htio govoriti o tome koliko bi, ako dođe do povećanja, ona iznosila. Postoje razni scenariji, rekao je i potvrdio da bi se do kraja veljače, odnosno do donošenja master-plana, trebalo znati "kakva će biti situacija".

- Dopunsko zdravstveno osiguranje za sada ostaje 70 kuna jer smo ga snizili prije tri-četiri mjeseca. To je natjecanje između osiguravajućih tvrtki, to ide na tržište – kazao je Ostojić.

Danas je već reagirao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje istaknuvši kako ne planira poskupljivati policu dopunskog zdravstvenog osiguranja.

- Za sve kategorije osiguranika jedinstvena cijena police koju smo uveli u listopadu 2013. godine ostaje 70 kuna. Ova jedinstvena cijena police osigurava stabilno financijsko poslovanje dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a - priopćeno je iz HZZO-a.

24. travanj 2024 15:23