Hrvatska
StoryEditor

Ostojić: Dio bolnica pripojit će se većim županijskim bolnicama

16. Prosinac 2013.
Piše:
liderhrt

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je u Gospiću, gdje je otvorio odjel hitne medicine, odbio potvrditi medijske napise o spajanju nekih bolnica ističući da će masterplan s tim u vezi biti gotov za četiri tjedna.

Kazao je kako već po ‘uvodnome masterplanu‘ podaci poslovne analize upućuju na to da će se neke bolnice pripojiti većim županijskim bolnicama, možda i prije Nove godine. O tome će se raspraviti na Vladi, a o masterplanu će biti održana javna rasprava.

Kazao je kako ne može još odgovoriti na pitanje koliko će se bolnica spajati, no bitno je da nijedna bolnica neće biti ukinuta. Tvrdi i da će se razina pružanja usluge pacijentima znatno poboljšati.

- Ukinut će se odsjeci, broj postelja po odjelima povećat će se s 10 na 15 i u budućnosti će se bolje iskorištavati liječnički kadar i oprema - kazao je Ostojić.

Na pitanje o učincima sanacijskih vijeća, ministar je odgovorio da mnoge županijske specijalne bolnice te domovi zdravlja samo nakon šest mjeseci rada sanacijskih upravitelja u novu godinu ulaze bez gubitka, kao Dom zdravlja u Gospiću, no ima i onih koji u tome nisu uspješni, tako da slijedi nastavak sanacije.

24. travanj 2024 10:59