08. veljača 2014.

Ostojić: Tražit ću ista prava za nezaposlene i nakon izdvajanja HZZO-a

liderhrt
liderhrt

Inzistirat ću na tome da nezaposlenima, djeci i starijima ostanu ista prava na zdravstvenu zaštitu i nakon izdvajanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz Državne riznice, poručio je ministar zdravlja Rajko Ostojić u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija.

S obzirom da zdravstveni sustav i dalje gomila gubitke, ministar ističe da je na objedinjenoj javnoj nabavi dosad ušteđeno 500 milijuna kuna, a daljnje uštede očekuje i outsourcingom, koji će ministrica Milanka Opačić na nivou Vlade prezentirati u ožujku.

Ponovio je i da se ove godine očekuje sanacija županijskih bolnica za što bi se rebalansom državnog proračuna trebalo osigurati 1,8 milijardi kuna.

Uštede se očekuju i master planom organskog i funkcionalnog spajanje bolnica u regijama i županijama, a Ostojić kaže da će ga prezentirati u Hrvatskom saboru krajem veljače, početkom ožujka, te da o tom pitanju očekuje konsenzus vladajućih i oporbe.

Upitan za slučaj sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel (SDP), rekao je da je ona na stranačkom predsjedništvu prije nekoliko dana ukratko iznijela svoj slučaj. Definitivno mislim da ona za sada tu nema nikakvog krimena. Naravno, na temelju onoga što je prezentirala.