Hrvatska
StoryEditor

Ostojić: Turizmu hitno treba 20 golf terena

03. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Povodom održavanja Europskog seniorskog golf prvenstva koje će se od 8. do 12. srpnja održati u Zagrebu i Mokricama, ministar turizma Veljko Ostojić posjetio je terene Golf&country cluba Zagreb, gdje je održana i konferencija za novinare. Na turniru će sudjelovati 22 zemlje sa 300 igrača.

- Golf je potreban hrvatskom turizmu i čini važan dio turističke ponude, posebice kao novi motiv dolaska turista te značajne uloge u produljenju turističke sezone. U odnosu na druge sadržaje, golf ponuda značajno doprinosi produženju sezone odnosno iskorištenju kapaciteta i promjeni strukture gostiju u korist onih veće kupovne moći - rekao je Ostojić.

Napomenuo je kako hrvatskom turizmu treba hitna realizacija najmanje dvadesetak terena. Da bi se to dogodilo, potrebno je napraviti izmjenu zakonodavnog ovira s naglaskom na Zakon o gradnji, u kojem je sam golf teren definiran kao građevinsko zemljište.- Golf teren zapravo je uređena zelena površina te treba dobiti takav status. Zajedno s Ministarstvom graditeljstva radimo na izmjenama zakonodavnog okvira, kako bi se već ove jeseni omogućila jednostavnija realizacija projekata - rekao je Ostojić. Ministar turizma dodao je i kako golf ne smije biti maska za pretjeranu izgradnju, betonizaciju, niti apartmanizaciju.

16. travanj 2024 18:09