Hrvatska
StoryEditor

Ostojić želi stati na kraj korupciji u zdravstvu

13. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

U lipnju potpisani ugovor o objedinjenoj nabavi potrošnog materijala, lijekova, ugradbenog materijala, goriva, poštanskih usluga, struje trebao bi zaživjeti u rujnu u devet državnih kliničkih bolnica te još desetak županijskih.

Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić najavio je objedinjavanje javne nabave potrošnog materijala, lijekova, ugradbenog materijala, goriva, poštanskih usluga i struje. Sustav bi trebao zaživjeti u rujnu u devet državnih kliničkih bolnica te još desetak županijskih.

Ostojić vjeruje da će se tako ne samo uštedjeti tristotinjak milijuna kuna na dosadašnjim razlikama u cijeni, već će se maksimalno spriječiti korupcija. Ministar kaže kako će cijeli taj posao nadzirati povjerenstvo u kojem će biti ili pomoćnici ili načelnici ministarstava gospodarstva, pravosuđa, regionalnog razvoja, financija, policije, te DORH-a.- To bi trebalo biti jamstvo transparentnosti cijelog postupka, ali također i osiguranje da neće biti korupcije i privilegiranih u tom poslu - kaže Ostojić.

20. travanj 2024 06:21