Hrvatska
StoryEditor

OTP banka dodijelila 200 tisuća kuna za 30 projekata

20. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

OTP banka je u okviru svog programa ‘Zeleno svjetlo za... bolje društvo‘ na donacijskom natječaju odabrala 30 projekata kojima će se dodijeliti 200 tisuća kuna.

OTP banka je ove godine organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo 285 prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo je odabralo 30 projekata. Odabrani projekti su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom projekta društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U kategoriji humanitarnih projekata donacije su dodijeljene Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar, Udruzi leukemije i limfomi iz Splita, Udrugama za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Kamenčići te Svjetlo, Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom iz Rijeke, Udruzi osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, Šibenskoj podružnici Udruge za promicanje inkluzije, Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica iz Kaštel Novoga, Društvu psihologa Sisačko-moslavačke županije, Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije Izvor ljubavi i Udruzi umirovljenika iz Malog Lošinja.

U kategoriji mladih, obrazovanja i znanosti donaciju su dobili Osnovna glazbena škola Borisa Papandopula iz Kutine, Osnovna škola Jure Filipovića iz Barbana, Učenička zadruga Đardin iz Sv. Filipa i Jakova i Matematičko društvu Zadar.Za očuvanje i zaštitu kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštitu okoliša sredstva su donirana Znanstvenoj knjižnici Zadar, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, kulturnoj ustanovi Festival Bravo Dubrovnik, Glazbenim večerima u Sv. Donatu, Folklornom ansamblu Linđo iz Dubrovnika, Udruzi za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda, Dobrotvornoj udruzi Sv.Pelegrin iz Kali, Dječjem vrtiću Bubamara iz Gline, Udruzi lađara Neretve iz Metkovića, Udruzi slijepih Grada Siska i dijela Sisačko-moslavačke županije, Udruzi slijepih Istarske županije i Udruženju stanara Grada Osijeka. Jedriličarski klub Sv. Krševan iz Zadra, Plivački klub Jug iz Dubrovnika i Savjetovalište Lanterna iz Makarske primili su donacije u kategoriji sporta.

20. travanj 2024 06:22