Hrvatska
StoryEditor

Otvoren 38. hrvatski salon inovacija - INOVA 2013.

13. Studeni 2013.

Na 38. hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA 2013. te 9. izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - Budi uzor, koje su danas otvorene na Zagrebačkom velesajmu, izloženo je oko 550 inovacijskih izložaka iz Hrvatske i više od 30 zemalja.

Program ovogodišnje INOVA-e uz ostalo obuhvaća izložbu više od 160 komercijalnih inovacija, a uz izložbu inovacija mladih i novih proizvoda trgovačkih društava, na izložbi se sa 152 inovacije predstavlja i veliki broj inozemnih izlagača, među kojima iz SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Koreje, Rumunjske, Poljske, Egipta, Turske itd.

Sajam INOVA održava se do 17. studenoga i to je tradicionalno prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s inozemnim kolegama te plasman inovacija na hrvatsko tržište, a tu izložbu inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih prati niz popratnih događanja, međunarodni stručni skupovi i osobito atraktivnim programom nagrađivanja.

Sajam organiziraju Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i tvrtka TERA-Tehnopolis, u suorganizaciji Saveza riječkih inovatora, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te Saveza za energetiku Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore te svjetskim pokroviteljstvom World Invention Intellectual Property Associationa.

20. travanj 2024 09:18