Hrvatska
StoryEditor

Otvoreno prvo poduzetničko gnijezdo u osnovnim školama

17. Veljača 2016.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec u srijedu je u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom otvorio prvo poduzetničko gnijezdo u osnovnim školama u Hrvatskoj.

Poduzetničko gnijezdo je projekt kojim se pokreće učenje o poduzetništvu u nastavnom, školskom i izvanškolskom radu s učenicima.  

U HOK-u napominju kako je poduzetništvo u školama praksa kakvu imaju škole u pojedinim europskim državama te da primjena poduzetništva kao međupredmetnog područja u formalnom obrazovanju, već od osnovne škole, vodi razvijenom društvu znanja, a mladi uče kako od ideje razviti proizvod, stvoriti novu vrijednost, ali i preuzeti odgovornost za svoj život.

"Hrvatska obrtnička komora već dugi niz godina zalaže se za jačanje strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva i gospodarstva u cjelini te ukazujemo na potrebu za stjecanjem poduzetničkih vještina učenika još od malih nogu. Stoga smo se rado odazvali pozivu na otvorenje Poduzetničkog gnijezda i donacijom doprinijeli da se opremi sredstvima potrebnima za praktični rad i učenje", istaknuo je Ranogajec.

16. travanj 2024 09:59