30. kolovoz 2013.

Ove godine gradit će se najmanje 933 POS stanova

lider.media
lider.media

Danas je započela gradnja još jednog objekta iz programa POS, koji je nedavno ponovo pokrenut nakon pet godina pauze. Položen je kamen temeljac na lokaciji gradnje budućih POS-ovih zgrada u Dalmatinskoj ulici u Funtani

Načelnik općine Funtana Mladen Grgeta i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavko Čukelj potpisali su Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje stambenih građevina.

Tijekom 2013. u sklopu projekta POS-a pokrenuta je gradnja odnosno priprema za gradnju 933 stana i to na lokacijama u Zagrebu, Splitu, Malom Lošinju, Osijeku, Šibeniku, Lovranu, Punatu, Visu, Komiži, Bolu te Vrsaru. Interes su pokazali i neki gradovi u kojima se program POS-a već realizirao kao što su Pula, Opatija, Gospić i Umag, a u Fažani projekt je trenutno u fazi projektiranja. Stoga u Ministarstvu graditeljstva očekuju da bi do kraja godine broj stanova izgrađenih po modelu POS-a mogao i porasti.

U Hrvatskoj je izgrađeno 177 zgrada u sklopu projekta POS od početka programa do danas sa 5185 stanova. Investicijska vrijednost je oko 2.500.000.000,00 kuna, od čega je poticajnih sredstava Države oko 615.000.000,00 kuna.