Hrvatska
StoryEditor

Ove godine u Hrvatskoj čak 250 posto više turista iz Koreje

21. Srpanj 2014.
Piše:
liderhrt

Turistička sezona, unatoč nestabilnom vremenu - ide prema vrhuncu, a ove se godine za Hrvatsku zanima dosad nezabilježen broj Korejaca. U prvih šest mjeseci diljem zemlje odmaralo ih se 108 tisuća, što je čak 250 posto više nego lani.

Uz navedeno, avioprijevoznik Korean Air od svibnja do listopada jednom tjedno, s jednim presjedanjem povezuje Split i Seul. Pojedine turističke agencije s Korejcima imaju velike planove - i već su u Seulu otvorili i predstavništva.

Korejski veleposlanik tvrdi da je Hrvatska trenutačno najpopularnije odredište među Korejcima.

- Hrvatska ima mnogo toga što Korejce privlači - prekrasne krajolike, more, otoke, kulturu i povijesnu baštinu. No s tim atrakcijama Korejci se su upoznali tek nedavno, zahvaljujući popularnoj TV emisiji snimanoj u Hrvatskoj - kazao je Suh Hyung-Won, korejski veleposlanik u RH.

Dakako, na hrvatski će turizam i ove godine najsnažnije utjecati tradicionalna emitivna tržišta poput Njemačke, Austrije i drugih susjednih zemalja. No pozitivan trend iz daleke Koreje ohrabruje jer su ti posjeti raspoređeni tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.

03. svibanj 2024 06:07