Hrvatska
StoryEditor

Ovi brendovi imaju najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu

29. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Najnovije istraživanje Best Buy Award provedeno je tijekom siječnja 2016. godine na uzorku od 1.200 ispitanika i obuhvatilo je preko 90 različitih ekonomskih kategorija u sektorima kao što su: maloprodaja, hrana, obuća, odjeća, kozmetika, kućni aparati, telekomunikacije, financije...

- Navedite naziv proizvođača obiteljskog automobila koji po vašem osobnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu.  Najčešći odgovor ispitanih hrvatskih građana bio je – Opel.  Na isto pitanje, u kategoriji „maloprodajni trgovački lanac", prvo mjesto osvojio je Konzum.  U segmentu telekomunikacijskih usluga - podkategoriji "pristup mobilnom internetu" najviše glasova ispitanika osvojio je T-Mobile dok je primjerice u podkategoriji "mobilna telefonija uz pretplatu" najviše glasova osvojio Vipnet.

Prva mjesta u okviru ostalih kategorija koje su istraživane u Hrvatskoj zauzeli su primjerice Nivea (dezodorans), Ariel (deterdžent za pranje rublja), Juicy (prirodni voćni sok), Kraš (kakao napitak), PIK (parizer), ABC (sirni namaz), PBZ (banka općenito), Erste banka (segment bankarstva - podkategorija: "ponuda kredita") itd.

Odabrani su to rezultati najnovijeg istraživanja Best Buy Award u Hrvatskoj, u provedbi međunarodne organizacije ICERTIAS, na osnovu iskustva i zadovoljstva hrvatskih građana odnosom cijene i kvalitete proizvoda i usluga na tržištu.

U okviru Best Buy Award istraživanja, od ispitanika je traženo da izraze mišljenje o tome što, na osnovu njihovog osobnog iskustva sa određenim kategorijama proizvoda i usluga prisutnim na hrvatskom tržištu, predstavlja najbolji odnos cijene i kvalitete – najbolja kvaliteta za potrošeni novac. 

Kvantitativna tržišna istraživanja za potrebe Best Buy Award certifikacije provode se koristeći inovativnu metodologiju DEEPMA (Deep Mind Awareness). Pitanja u istraživanju Best Buy Award bila su otvorena, tj. ispitanici nisu imali ponuđene odgovore. Mogli su slobodno nabrajati imena proizvođača i pružatelja usluga koji, na osnovu njihovog iskustva, nude najbolji odnos cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu.

Važno je napomenuti da istraživanja Best Buy Award ne mjere vrijednost ili tržišni udio branda. Za mjerenje odnosa cijene i kvalitete dobara i usluga na tržištu isključivo su korišteni iskustvo, mišljenje, zadovoljstvo i percepcija potrošača, zasnovani za osobnom iskustvu.

Za hrvatsko tržište, najnovije istraživanje Best Buy Award provedeno je tijekom siječnja 2016. godine na uzorku od 1.200 ispitanika (opća populacija, korisnici interneta stariji od 15 godina) i obuhvatilo je preko 90 različitih ekonomskih kategorija u sektorima kao što su: maloprodaja, hrana, obuća, odjeća, kozmetika, kućni aparati, telekomunikacije, financije i mnoge druge.

29. travanj 2024 19:37