Hrvatska
StoryEditor

Ovo je borba da više nikad ne bude deset krvavih godina

06. Travanj 2013.

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović izjavio je sinoć kako se svakom pokušaju dovođenja u pitanje temeljnih sloboda, prava na različitost, tolerancije prema drugima u Hrvatskoj treba jasno suprotstaviti.

- Ne moramo se u svemu slagati, ne moramo isto misliti, ali kad je u pitanju opredjeljenje prema temeljnim slobodama, pravu na različitost, toleranciji prema drugima, onda tu za mene u Europi između tradicionalne, konzervativne desnice i lijevoga centra nema velike razlike, ali tamo gdje ima ona je tako bučna, štetna i toksična, da joj moramo reći da u Hrvatskoj ne može proći - rekao je Milanović na predizbornom skupu koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a za izbore za Europski parlament .

Dodao je da takav način trovanja građana jednostavno neće proći. - Moramo se svaki puta, jasno i glasno usprotiviti tim izjavama i tim ljudima, jer iza tih izjava stoje ljudi. I baš me briga što će netko o tome misliti - rekao je. Milanović je kazao kako je EU velika šansa koja se mora iskoristiti. - Ovo je borba za deset normalnih godina, ovo je borba da više nikad ne bude deset krvavih godina - rekao je.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da građani znaju za što su glasovali ako daju glas listi broj 24. - Ne mogu vam zapravo ni opisati koliko sam uzbuđena da nakon svih ovih godina ulazimo u EU, a samo prije nekoliko godina ta europska budućnost se činila toliko dalekom - istaknula je Pusić. Dodala je kako svi ljudi koji imaju znanja, sposobnosti i ideje imaju veće šanse za provedbu naših projekata i zato nije nevažno tko se kandidira i tko će proći u Europarlament.

- Želimo raditi na europskoj razini, ali jednake standarde ćemo primjenjivati i u Hrvatskoj i to je naš cilj - poručila je prva potpredsjednica i predsjednica HNS-a Pusić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja kazao je kako ‘nismo tu da očekujemo da će nam Europa pokloniti ili povećati mirovine‘. - Za mirovine ćemo se morati i dalje boriti ovdje u Hrvatskoj, ali kroz gospodarstvo, pokretanje investicija i otvaranje radnih mjesta - rekao je Hrelja.

25. travanj 2024 16:25