Hrvatska
StoryEditor

Ovo su najbolji menadžeri i poduzetnici u Hrvatskoj

27. Studeni 2015.
Piše:
Miro Soldić

[gallery columns="5" ids="226387,226388,226389,226390,226391,226392,226393,226394,226395,226396"]

Kao i svake godine nalazimo se na svečanosti kojom proglašavamo najbolje među nama, osobe koje sve nedaće u okruženju nisu mogle spriječiti da ostvare vrijedne rezultate, ne samo u Hrvatskoj, nego i na europskoj razini – kazao je predsjednik HUM CROMA-e Vladimir Ferdelji u uvodu svečane dodjele nagrada Menadžer godine 2015. kojom je nagrađeno 13 ovogodišnjih dobitnika u devet kategorija.

- Gospodarski uspjeh postignut stalnim naporima u izuzetnoj jakoj konkurenciji zajednički je nazivnik svim današnjim laureatima. Do uspjeha u ovoj Lijepoj našoj, obilježenoj tranzicijskim ožiljcima, strateškim lutanjima, korupcijom, pravnom nesigurnošću, nepotizmom, politokracijom i drugim pojavama, nije lako doći – naglasio je Fredelji, dodavši kako je vrijeme za radikalne reforme već odavno prošlo.

Nabrojio je blagodati koje uživaju njihovi konkurenti iz uređenih država i istaknuo kako su naši menadžeri ipak uz bok njima, bez obzira na sve nedaće, po onom starom pravilu ‘što te ne ubije, to te ojača‘. Na kraju je zahvalio glavnom menadžeru Esadu Čolakoviću nazvavši ga ‘spiritusom movensom‘ cijele priče oko CROMA-e koja ove godine slavi 25. obljetnicu.

- On je čovjek bez kojeg CROMA-e ne bi bilo – poručio je Fredelji.

- Kad pogledam tih 25 godina retrospektivno, prošle su kao trenutak, ožiljci vremena vide se na licima i malo manje na dušama, ali iz perspektive razvoja društva i države to razdoblje uistinu jest trenutak – kazao je Čolaković, dodavši kako smo skupo platili tranzicijsku školu. Osobito ga veseli činjenica da su na scenu nastupili mladi ljudi.

- Budućnost CROMA-e nismo mi osnivači, već svi vi večeras u dvorani i svi poduzetnici koji tvore zdravo tkivo hrvatskog gospodarstva, svima vama od srca zahvaljujem – za kraj je poručio Čolaković.

Dobitnici nagrade za životno djelo su Branko Roglić iz Orbica i Ivica Cerovečki iz Kotke.

Nagradu za poduzetnike godine dobili su Ilija Tokić iz tvrtke Tokić d.o.o. i Armando Stanišić, vlasnik i predsjednik Uprave istarske tvrtke Aluminijska Bravarija Stanišić (A.B.S.).

U kategoriji velikih poduzeća nagradu je dobio Milan Vrdoljak, suvlasnik i predsjednik Uprave obiteljske tvrtke Ricardo iz Darde, dok su za najbolje menadžere u kategoriji srednjih poduzeća nagrađeni Bernarda Cecelja iz tvrtke Bernarda i Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije iz Zaboka.

Dragan Brnić, čelnik Šiloturista i Gordan Javorić, osnivač i direktor Gotra logistike, nagrađeni su u kategoriji malih poduzeća.

Za najboljeg mladog menadžera izabran je Stjepan Mihalić mlađi iz tvrtke Limovi i konstrukcije, a kao najbolji menadžer u javnom poduzeću nagrađen je Jadrolinijin Alan Klanac.

U kategoriji inozemnih tvrtki nagradom je ovjenčan Ivan Protega iz Jyska, a za projekt menadžera godine izabran je Dario Marenić, predsjednik Uprave i suvlasnik tvrtke Elda.

19. travanj 2024 18:56