Hrvatska
StoryEditor

Pad cijena nekretnina u svim zagrebačkim kvartovima

29. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Cijene stanova, prema podacima portala Crozilla.com, tijekom lipnja pale su za 0,6 posto, dok su na godišnjoj razini pale za 2,3 posto. Prosječne tražene cijene stanova tijekom lipnja bile su 7,3 posto niže no one iz istog mjeseca 2010.godine, u odnosu na isti mjesec 2009. bile su 10,2 posto niže, te 17 posto niže no tijekom lipnja 2008.

Lipanjske cijene stanova, prema podacima portala Crozilla.com, u većini gradova nisu zabilježile značajne razlike, a najveći pad cijena tijekom lipnja zabilježen je u Osijeku i Dubrovniku, dok se cijene stanova u Puli nisu promijenile te su ostale jednake svibanjskim. Na godišnjoj razini svi gradovi osim Zadra i Osijeka bilježe pad cijena stanova.

Porast traženih cijena od 0,5 posto zabilježen je u Zadru gdje je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1598 eura. Na godišnjoj razini cijene zadarskih stanova porasle su za 1,9 posto. Cijene splitskih stanova pale su za 0,2 posto, a tijekom lipnja njihova je prosječna tražena cijena iznosila 2100 eura po metru kvadratnom.Po prosječnoj cijeni od 1476 eura za metar kvadratni tijekom lipnja su se na portalu Crozilla.com oglašavali stanovi u Rijeci, a njihova je tražena cijena bila za 0,4 posto niža no mjesec ranije.

Cijene stanova u Osijeku dodatno su pale za 1,5 posto pa je njihova prosječna tražena cijena tijekom lipnja iznosila 949 eura po metru kvadratnom, a to je, prema podacima portala Crozilla.com, za 0,2 posto više no u istom mjesecu prošle godine. Pad od 2,4 posto bilježe cijene stanova u Dubrovniku, a za jedan metar kvadratnih tamo se u prosjeku tražilo 3054 eura.

Prema podacima portala Crozilla.com, cijene zagrebačkih stanova tijekom lipnja pale su za 0,5 posto, pa je njihova prosječna tražena cijena iznosila 1733 eura po metru kvadratnom. Prema podacima portala Crozilla.com, cijene zagrebačkih stanova tijekom lipnja zabilježile su pad u svim kvartovima na mjesečnoj i na godišnjoj razini.

Najveći pad cijene bilježe najskuplji stanovi, oni na području Centra: njihova je lipanjska cijena iznosila 1975 eura po metru kvadratnom što je 0,6 posto niže no mjesec ranije, te 6 posto niže no lani u istom mjesecu.Najjeftiniji stanovi, oni na području Novog Zagreba, također bilježe značajan pad cijena: 1 posto na mjesečnoj i 3,7 posto na godišnjoj razini. Za tamošnje se stanove tijekom lipnja u prosjeku tražilo 1441 euro za metar kvadratni. Stanovi na zapadnom dijelu grada, prema podacima portala Crozilla.com, na godišnjoj su razini pojeftinili za 1,5 posto, a na mjesečnoj 0,9 posto, pa je prosječna tražena cijena tamošnjih stanova tijekom lipnja iznosila 1673 eura po metru kvadratnom.Najmanji pad cijena bilježe stanovi na istočnom dijelu grada, a njihova je lipanjska cijena prema podacima portala Crozilla.com iznosila 1738 eura po metru kvadratnom,što je 0,6 manje no mjesec ranije te 0,4 posto manje no lani u istom mjesecu.

19. travanj 2024 00:32