Hrvatska
StoryEditor

Pala Vlada!

16. Lipanj 2016.
Piše:
Ato Markin

Zastupnici Hrvatskog sabora izglasali su u četvrtak nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću. Njih 125 iskazalo je nepovjerenje, dva zastupnika bila su suzdržana , a 15 je bilo protiv. Rekli bi, nikad složniji Sabor.

Suzdržani su bili HDSSB-ovci Josip Salapić i Branimir Glavaš. Protiv opoziva su bili su saborski zastupnici Mosta, dva zastupnika Laburista i Gordana Rusak.

Ranije je u svom obraćanju premijer Orešković poručio kako je glavni problem bio "u tome što nisam podlegao pritisku da na čelno mjesto SOA-e postavim one koji nisu ispunjavali uvjete za taj posao".

Orešković: Problem je što nisam podlegao pritisku pri izboru šefa SOA-e

Također, potvrdio je i kako su "kamen smutnje" bili različiti stavovi u pogledu rješavanja problema oko Ine između njega i nekih članova Vlade.

- Nadam se da su građani dobili jasnu sliku o razlozima krize. Došao sam sa najboljim namjerama da pomognem domovini, poručio je Orešković neposredno prije opoziva, a nakon što je opozvan poručio kako je ipak "malo tužan".

Dodao je i da su za Hrvatsku najbolje rješenje novi parlamentarni izbori.

Na ovu vijest promptno je reagirala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Iz njenog Ureda poručili su kako će Grabar-Kitarović u petak u 9 sati započeti konzultacije s predstavnicima klubova i ostalim zastupnicima Hrvatskoga sabora.

03. svibanj 2024 17:37