Hrvatska
StoryEditor

Parić: Za otvaranje centra IBM-a u Hrvatskoj zaslužna bivša Vlada

20. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Saborski zastupnik SDP-a Darko Parić ustvrdio je u srijedu da je za otvaranje centra IBM-a u Hrvatskoj zaslužna bivša Vlada Zorana Milanovića, a ne to što je tehnički premijer Tihomir Orešković pokazivao izaslanstvu IBM-a pogone Plive, prenosi N1.

Parić je pozdravio otvaranje IBM-ova centra u Hrvatskoj i moguće zapošljavanje od 500 do tisuću ljudi i poručio da, zbog dezinformacija koje su plasirane iz tehničke Vlade, treba reći istinu da je do toga došlo zahvaljujući bivšoj Vladi.

Sve je počelo 2014. godine, kada je tadašnji premijer Milanović s delegacijom Vlade boravio u SAD-u, gdje je posjetio IBM, i tada je prvi put razgovarano o tom projektu i investiciji. O tome se razgovaralo sve do danas, kaže Parić, a lani u srpnju potpisan je i sporazum između Vlade i IBM-a.

"Ništa nije započelo prije pola godine s dolaskom Tihomira Oreškovića na čelo Vlade, pa neće ni završiti. Svjesni smo da je predizborna kampanja u tijeku, ali puštenje informacija da je tako veliki projekt napravljen u šest mjeseci u najmanju ruku nije korektno", rekao je.

Komentirajući prigovore domaćih čelnika IT sektora, koji su ustvrdili da će im dolazak IBM-a ugroziti posao, Parić je poručio da to neće stvoriti probleme već novi oblik konkurencije, koja je dobro došla i u realnom i u državnom sektoru. Ustvrdio je kako je postojala opasnost da ta investicija ode u neke druge zemlje, zbog čega su se u Vladi i SDP-u dvije godine borili da ona ipak dođe kod nas.

19. travanj 2024 10:08