Aktualno Hrvatska Preporučeno

Pašalić dao ostavku, Smiljanić novi predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK

Daniel Smiljanić novi je predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK. On je jednoglasno izabran na današnjoj skupštini održanoj u zagrebačkom Globusu na mandat od četiri godine.

Osim njega kandidirali su se Josip Salopek, vlasnik obrta za trgovinu J&S i Renato Radić, vlasnik Prima Commercea, no na sjednici Izvršnog odbora Udruženja održanoj ranije povukli su svoje kandidature zbog, kako su rekli, srodnosti programa sa Smiljenićevim. Radić je inače, pričalo se po kuloarima, slovio kao Pašalićev kandidat, no odlučio je ipak na kraju prepustiti funkciju predsjednika Smiljaniću.

Smiljanić, direktor i vlasnik tvrtke Pan Parket, zahvalio se Salopeku i Radiću na povlačenju kandidature jer su ga time automatski podržali. Rekao je da je pred njim naizgled jednostavan zadatak, ali i da ga čeka jako puno posla, da treba nastaviti započeto od prethodnog predsjednika Ivića Pašalića, a posebno kad je u pitanju suradnja s Hrvatskim šumama.

– Hrvatske šume su posljednjih godina često utjecale na gubitke tvrtki u drvnoprerađivačkoj industrije, čak i na smanjivanje proizvodnje – rekao je Smiljanić.

Na skupštini je dosadašnji predsjednik Ivić Pašalić podnio stavku, obrazloživši je time da se želi više posvetiti svojoj kompaniji Mundus Virdis.

Komentari