Hrvatska
StoryEditor

PBZ donira dodatnih 2 milijuna kuna za stradale u poplavama

26. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Uprava Privredne banka Zagreb d.d. (PBZ) je donijela odluku da uz 2,5 milijuna kuna donacije koja je uplaćena Hrvatskom Crvenom križu za pomoć stradalima od poplava (dva milijuna kuna za Hrvatsku, a po 250.000 kuna za u BiH i Srbiju) dodatno donira još 2 milijuna kuna Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Donirani iznos PBZ će izravno uplatiti na račun Vukovarsko-srijemske županije za pomoć poplavljenim područjima za pripremu poljoprivrednih površina uoči ponovne sjetve i obnove uništenog stočnog fonda, a prema potrebama gospodarskih domaćinstava.

Klijentima koji su stradali u poplavama, građanima i poduzećima (malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima) PBZ će omogućiti moratorij na kredite u otplati u trajanju od godinu dana bez ikakvih troškova te dodatno smanjenje kamatne stope.

PBZ Grupa će i nadalje pozorno pratiti razvoj situacije i nastaviti pomagati onima kojima je to najpotrebnije kako putem humanitarnih aktivnosti i donacija tako i putem bankovne ponude posebnih programa namijenjenih klijentima koji su teško pogođeni poplavama.

20. travanj 2024 06:18