Hrvatska
StoryEditor

Perković sproveden na ispitivanje kod dežurnog državnog odvjetnika

01. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon što je jutros uhićen, oko 12.45 sati policija je Josipa Perkovića sprovela na ispitivanje kod dežurnog državnog odvjetnika.

Prema zakonskoj proceduri Perković se treba izjasniti o tome pristaje li da ga se izruči Njemačkoj, piše Večernji list.

Iz ranijih izjava njegova branitelja, odvjetnika Ante Nobila jasno je da će Perkovićev odgovor biti negativan. U konkrenoj situaciji državno odvjetništvo zastupa njemačke tužitelje. To pak znači da se nastavlja procedura izručenja prema europskom uhidbenom nalogu, koji je na snagu stupio od prvog dana Nove godine.

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo u 12.40 sati stigao je u Državno odvjetništvo u Selskoj ulici u Zagrebu te je kratko komentirao kako još nije vidio klijenta danas.

Očekivani idući korak je da će državno odvjetništvo zatražiti da se Perkoviću odredi pritvor. Protiv takvog zahtjeva obrana ima pravo žalbe, a o njoj u hitnom postupku treba odlučiti sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Perkovića se traži po uhidbenom nalogu koji je izdala Njemačka koja mu želi suditi pod optužbom da je organizirao likvidaciju hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, ubijenog 1983. godine.

23. travanj 2024 15:31