Hrvatska
StoryEditor

Petra i Bruna Sanader odbile dati iskaz

27. Studeni 2013.
Piše:
liderhrt

U nastavku suđenja bivšem premijeru Sanaderu za aferu Fimi medija trebale su svjedočiti njegove kćerke, Bruna i Petra Sanader vezano za podrijetlo pozamašnih novčanih iznosa pronađenih na njihovim tekućim bankovnim računima.

Sanaderove kćerke Petra i Bruna iskoristile su zakonsko pravo da članovi obitelji ne moraju svjedočiti te su odbile dati iskaz.

Petra Sanader je došla iz Amerike avionom i tražit će od suda, da joj pokrije troškove dolaska. Imovina joj je blokirana. I Bruni Sanader je blokitana imovina. Ona se je također odbila svjedočiti protiv svog oca.  Ivo Šarić, tast Ive Sanadera, nije došao zadnjem ročištu kada je trebao svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi media. Opravdao se bolešću. Sutkinja Ivana Čalić, koja je zatražila vještačenje liječničke dokumentacije za Šarića i Sanaderovu majku Ivu, ustvrdila je da sud dokumentaciju ne prihvaća. Zatražila je od Sanaderove obrane da dostavi noviju medicinsku dokumentaciju, a ako se to ne učini, policija će dovesti svjedoke, rekla je sutkinja Čalić.

Kada je prije godinu i pol dana prvi put došao na suđenje u slučaju Fimi media Šarić se pozvao na zakonsku blagodat da ne mora svjedočiti protiv člana obitelji, a iz spisa je tada izdvojen i njegov istražni iskaz koji, prema pisanju medija, nije bio povoljan za Sanadera.  Na ročištu se nije pojavila ni Mirjana Sanader. Njezin nedolazak odvjetnici Ive Sanadera obrazložili su službenom spriječenosti, no sutkinja joj je svejedno odlučila naplatiti 5000 kuna kao troškove odgode rasprave.  Ivo Sanader optužen je da je ‘zaradio‘ 15 milijuna kuna izvlačenjem novca iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media, koja je navodno punila i HDZ-ov crni fond. Sanaderova supruga bit će pozvana kao svjedok na raspravu 2. prosinca.

24. travanj 2024 08:10