Hrvatska
StoryEditor

Petrov: Nema koalicije niti sa SDP-om, niti sa HDZ-om

10. Studeni 2015.
Piše:
liderhrt

Medijski spinovi i pritisci na Most sve više jačaju, kalkulirajući kojoj ćemo se opciji prikloniti. U više smo navrata naglasili, a to sam potvrdio javnobilježničkom izjavom - da nema koalicije niti sa SDP-om, niti sa HDZ-om, priopćio je Božo Petrov (Most).

- Svi su naši zastupnici u tome jedinstveni, a nakon sastanaka i konzultacija koje u Mostu imamo  danas i sutra, izaći ćemo pred javnost s našim prijedlogom te otvoriti  pregovore o suradnji (nikako koaliciji) i sa SDP-om i s HDZ-om. Popisi reformi koji se pojavljuju u medijima kao i medijske spekulacije o navodnim ministarskim mjestima koje smo tražili apsolutno su netočne. Nas fotelje i pozicije ne zanimaju i one nisu naš motiv za bavljenje politikom. Isto tako, netočne su informacije o navodnim pristiscima kojima sam ja osobno izložen kako bih se priklonio jednoj ili drugoj opciji. U HDZ-u i SDP-u već su jako dobro provjerili i utvrdili s kim imaju posla, tako da znaju da bi im bilo kakav pritisak mogao biti kontraproduktivan - stoji u njegovu priopćenju.

Pregovori Mosta s HDZ-om i SDP-om, prema nekim najavama, trebali bi početi sutra i biti završeni u iduća dva tjedna.

Božo Petrov na prvom mjestu ističe reforme, Drago Prgomet jučer je izjavio kako su spremni biti dio izvršne vlasti, pa i dati novog premijera iz redova Mosta. Danas se u Zagrebu u 13 sati trebalo okupiti uže vodstvo Mosta kako bi se dogovorili oko zajedničke strategije i pokušali usuglasiti svoje stavove. Ipak, sastanak je otkazan jer se svi članovi užeg vodstva stranke danas nisu mogli okupiti. Sve bi trebalo biti puno jasnije sutra kada se nastave pregovori unutar stranke.

Iako je Most najveći pobjednik parlamentarnih izbora, već tijekom jučerašnjeg dana moglo se primjetiti da izjave čelnika Mosta nisu u potpunosti usuglašene. Sa stavom Drage Prgometa da bi Most svakako trebao biti dio izvršne vlasti, pa i dati buduće premijera unutar Mosta, slaže se oko dvije trećine članova, ali neki su, čini se, još neodlučni oko tog. No uskoro će i MOST morati objasniti tko odlučuje, kojim tijelima i kojim modelom.

25. travanj 2024 09:01