Hrvatska
StoryEditor

Pirovac dobio lokacijsku dozvolu za gradnju marine

06. Veljača 2013.

Općina Pirovac je od Upravnog odjela za prostorno uređenje i građenje Šibensko-kninske županije ishodila lokacijsku dozvolu za gradnju luke nautičkog turizma u središtu Pirovca, najavio je na današnjoj konferenciji za medije općinski načelnik Ante Šparica.

Budući da će pirovačka marina imati status luke od županijskog značaja, Županija šibensko-kninska sad bi trebala raspisati natječaj za koncesionara, odnosno investitora, rekao je Šparica.

Vrijednost uređenja marine u središtu Pirovca dosegnut će 9,5 milijuna eura, a u sklopu projekta uredit će se 200 vezova, dodao je pirovački općinski načelnik.

Marina će biti otvorenog tipa bez zaštitnih ograda, otvorena za sve, prostirat će se na morskom prostoru od 41 tisuće četvornim metara, te na 11.600 četvornih metara na kopnu.

Pirovački načelnik Šparica je također podsjetio kako Općina Pirovac ovaj projekt "gura" još od 2006. godine, a, dodao je, općinske službe su u proteklih gotovo sedam godina bile prisiljene ishoditi čak 68 raznovrsnih suglasnosti, dozvola i rješenja, kako bi projekt doveli do lokacijske dozvole.

Sve to je koštalo i poprilično novca iz općinskog proračuna, kazao je Šparica, naglasivši da je sada, kad je lokacijska dozvola dobivena, što se Općine tiče "posao odrađen".

06. svibanj 2024 09:54